Radnički ne može ni u Evrokup!?

23. maj 2013. | 21:14 | Izvor: Sportske.net

Neuspeh u pokušaju da izbori plasman u plej-of domaće Superlige mogao bi za kragujevački Radnički da košta i već izborenog izlaska u Evropu!

  • kkradnicki.rs

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca ''uspeli'' su u domaćoj Superligi da obezvrede sve ono dobro što su uradili u znatno dužoj sezoni regionalne ABA lige.

Obzirom da nisu izborili plasman među prve četiri ekipe domaćeg šampionata, Kragujevčani su dospeli u situaciju da sledeće sezone ne učestvuju u ABA ligi, a to dovodi do još jedne posledice - nemogućnosti učešća i u Evrokupu koje su izborili u ABA ligi!

Takav razvoj događaja nagovestio je i generalni menadžer ABA lige Roman Lisac, koji je u izjavi ''Novostima'' potvrdio da je Radnički u novom problemu.

''To jeste problem. Dovoljno je da pogledate propozicije Evrokupa i biće vam sve jasno'', izjavio je Lisac.

pravilnik

Ono na šta je Lisac aludirao jeste član 5. Pravilnika koji se odnosi na registraciju klubova učesnika Evrokupa, a u kome se navodi da klub mora u tekućoj sezoni da bude učesnik i nacionalnog šampionata.

Prema dokumentima ULEB, status nacionalnog šampionata ima upravo ABA liga, koju Radnički neće videti naredne sezone, osim ako ne aktivira ''plan B'', koji je pominjao trener Kragujevčana Miroslav Nikolić posle pobede nad Slobodom u sredu u 13. kolu Superlige.


Komentari

  • blog comments powered by Disqus

 

Informacije o komentarima

Poštovani čitaoci, sportske.net neće obljavljivati komentare koji vređaju nečiju ličnost, predstavljaju poziv na nasilje, versku, rasnu i svaku drugu netrpeljivost.
Takođe, neće se objavljivati informacije koje pozivaju na vršenje krivičnih dela, ali i optužbe da je neko drugi izvršio krivično delo.
Neće biti pušteni komentari sa psovkama, pogrdnim obraćanjem drugim čitaocima.
Ne objavljujemo ni kritike na račun drugih medija, izuzev sportske.net.
Ako neki komentar takvog tipa bude "prošao", molimo vas da nas obavestite kako bi isti bio uklonjen.
Za komentare koje su ostavljeni na Facebook-u, Sportske.net ne snosi odgovornost niti ih moze obrisati jer su vlasnistvo autora istih. Autori komentara snose zakonsku odgovornost za sadrzaj svojih komentara. Sportske.net jedino moze autora komentara koji krse pravila banovati tako da ih na Sportske.net ne mogu videti posetioci koji nisu Facebook prijatelji sa autorom.
Sadržaj vaših komentara ne označava stav urednika i novinara portala sportske.net, već isključivo autora komentara.
Pozdrav i vodite računa, jer nam je do vašeg mišljenja veoma stalo.