Muta Nikolić: "Bili smo malerozni"

26. maj 2013. | 19:37 | Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Radničkog razloge neuspeh u domaćem šamionatu vidi u teških okolnostima koje su remetile kadrovska rešenja na terenu.

  • aba liga

Kragujevčani su u ABA ligi završili kao treći, bili su na korak od finala ovog takmičenja, a onda je u domaćem šampionatu usledio sunovrat - peto mesto na tabeli i neizborena viza za 'Jadran'.

Miroslav Nikolić ovako objašnjava situaciju:

"Tokom cele godine, i kroz ABA ligu i u Superligi, smo menjali igrače. Povrede su nas sustigle, Ćapin je igrao pod injekcijama, a iz povrede su se vraćali Birčević i Borisov.

Malerozni smo ove sezone. Osvojili smo treće mesto na Jadranu, a nismo mogli da uđemo među četiri najbolje ekipe u domaćem prvenstvu. To je veliki neuspeh. Ali nije to ta ekipa na koju sam računao. Sada se okrećemo "planu B". Dovešćemo mlade igrače, cilj nam je da se sledeće godine vratimo u Superligu najpre, a onda i u ABA ligu.

Kriv sam što smo pojačali rad za Fajnal for gde smo ciljali finale. Računali smo da smo sigurni za prva četiri mesta u Superligi. Imali smo već veliki uspeh plasmanom na F4, igrali smo dobro kroz ABA ligu, dobili smo gotovo sve ekipe, vezali onih sedam pobeda. Vodili smo se time da u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koju ekipu. Dogodio nam se onakav poraz u polufinalu, meni je najteži za 21 godinu koliko sam trener."
rekao je Nikolić.


Komentari

  • blog comments powered by Disqus

 

Informacije o komentarima

Poštovani čitaoci, sportske.net neće obljavljivati komentare koji vređaju nečiju ličnost, predstavljaju poziv na nasilje, versku, rasnu i svaku drugu netrpeljivost.
Takođe, neće se objavljivati informacije koje pozivaju na vršenje krivičnih dela, ali i optužbe da je neko drugi izvršio krivično delo.
Neće biti pušteni komentari sa psovkama, pogrdnim obraćanjem drugim čitaocima.
Ne objavljujemo ni kritike na račun drugih medija, izuzev sportske.net.
Ako neki komentar takvog tipa bude "prošao", molimo vas da nas obavestite kako bi isti bio uklonjen.
Za komentare koje su ostavljeni na Facebook-u, Sportske.net ne snosi odgovornost niti ih moze obrisati jer su vlasnistvo autora istih. Autori komentara snose zakonsku odgovornost za sadrzaj svojih komentara. Sportske.net jedino moze autora komentara koji krse pravila banovati tako da ih na Sportske.net ne mogu videti posetioci koji nisu Facebook prijatelji sa autorom.
Sadržaj vaših komentara ne označava stav urednika i novinara portala sportske.net, već isključivo autora komentara.
Pozdrav i vodite računa, jer nam je do vašeg mišljenja veoma stalo.