Cedevita strepi od Mutinog "Plana B"

24. maj 2013. | 21:35 | Izvor: Sportske.net

Nakon obelodanjivanja informacije da Radnički iz Kragujevca neće moći ni u Evrokup zbog neuspeha u domaćoj ligi, Cedevita se nalazi na pragu ućešća u Evrokupu ali strepi od toga da Voša ne ustupi "Đavolima" mesto na Jadranu i tako Zagrepčanima pokvari plan.


Roman Lisac je u četvrtak potvrdio da će Radnički iz Kragujevca platiti preveliku cenu usled neuspeha u domaćem šampionatu. Pored toga što neće imati priliku da se bori za trofej u KSL, Radnički je ostao bez plasmana u ABA ligu, a samim tim i u Evrokup za koji se izborio kroz regionalno takmičenje.

Kako je Cedevita sezonu u ABA ligi završila  na šestom mestu, njoj bi po redosledu pripalo pravo da zauzme mesto u Evrokupu koji je Radnički na terenu izborio.

Ono što je uplašilo čelnike Cedevite, jeste to što je nakon duela sa Slobodom trener Radničkog Miroslav Nikolić pomenuo izvesni "Plan B"! Zagrepčani strahuju da će Radničkom biti ustupljeno mesto u ABA ligi od strane Vojvodine koja ima određenih finansijskih problema.


Ipak, postoji nekoliko razloga zbog kojih ne treba verovati u mogućnost da "Voša" ustupi Radničkom mesto na Jadranu. Prvi leži u činjenici da je trener Vojvodine sinoć na "SOS Kanalu" kazao da su dugovanja kluba manja od 25.000 evra i da se mogu očekivati velika ulaganja tokom leta u klub.

Drugi je taj što je i predsednik Radničkog iz Kragujevca Ivan Grujin poručio da je Nikolić pod "Planom B" mislio na forsiranje mlađih igrača a ne na ustupanje mesta u ABA ligi od strane Vojvodine.

Briga Cedevite trebalo bi da bude to što bi bord ABA lige mogao da ustupi nekom drugom klubu mesto Radničkog u Evrokupu. Takav scenario viđen je prošle godine kada je Zvezdi ponuđeno mesto u Evrokupu nakon odustajanja Širokog iako je Radnički bio bolje plasiran od tima iz Beograda.


Komentari

  • blog comments powered by Disqus

 

Informacije o komentarima

Poštovani čitaoci, sportske.net neće obljavljivati komentare koji vređaju nečiju ličnost, predstavljaju poziv na nasilje, versku, rasnu i svaku drugu netrpeljivost.
Takođe, neće se objavljivati informacije koje pozivaju na vršenje krivičnih dela, ali i optužbe da je neko drugi izvršio krivično delo.
Neće biti pušteni komentari sa psovkama, pogrdnim obraćanjem drugim čitaocima.
Ne objavljujemo ni kritike na račun drugih medija, izuzev sportske.net.
Ako neki komentar takvog tipa bude "prošao", molimo vas da nas obavestite kako bi isti bio uklonjen.
Za komentare koje su ostavljeni na Facebook-u, Sportske.net ne snosi odgovornost niti ih moze obrisati jer su vlasnistvo autora istih. Autori komentara snose zakonsku odgovornost za sadrzaj svojih komentara. Sportske.net jedino moze autora komentara koji krse pravila banovati tako da ih na Sportske.net ne mogu videti posetioci koji nisu Facebook prijatelji sa autorom.
Sadržaj vaših komentara ne označava stav urednika i novinara portala sportske.net, već isključivo autora komentara.
Pozdrav i vodite računa, jer nam je do vašeg mišljenja veoma stalo.