JSL - "Ključa" u Pazaru i Kragujevcu!

22. maj 2013. | 12:02 | Izvor: Sportske.net

Dva kola ostalo je da se odigra do kraja Jelen Superlige a još uvek nije poznato ko će sa Smederevom u niži rang. Utakmice koje se danas igraju u Kragujevcu i Novom Pazaru mogle bi da nam daju odgovor na postavljeno pitanje.


Borba za trofej u JSL dovedena je pred svršen čin i Partizanu će biti dovoljno da osvoji jedan bod u Smederevu kako bi odbranio titulu.

Mnogo interesantnije je na dnu tabele, gde se vodi borba za opstanak u Superligi. Smederevo je poslednje i odavno je poznato da će taj klub naredne sezone nastupati u Prvoj ligi Srbije.

Ono što još uvek ne znamo, jeste koja će druga ekipa napustiti elitno društvo. U najgorem položaju nalaze se Radnički iz Kragujevca i Novi Pazar koji sa istim brojem bodova ulaze u poslednja dva meča.

BSK iz Borče se pobedom nad Donjim Sremom izdigao "iz mulja" i nalazi se u nešto boljem položaju od ekipa koje predvode Dragoljub Bekvalac i Nebojša Vučićević. Ipak, ni tim sa "Vizelj Parka" nije sasvim siguran i još uvek zvanično učestvuje u borbi za ostanak u ligi.

Ako uzmemo u obzir trenutno stanje na tabeli, Radnički iz Kragujevca danas će imati najteži posao od tri pomenuta tima. "Đavoli" na svom terenu dočekuju trećeplasiranu Vojvodinu koja je nedavno ostala bez trofeja u Kupu i nije joj dozvoljeno opuštanje pre gostovanje u Kragujevcu.

Da "Lale" i dalje imaju imperativ pobede pokazuju i pobede u Novom Pazaru i protiv Radničkog iz Niša koje su usledile nakon bolnog poraza od Jagodine u Humskoj. Shodno tome, ni Radnički iz Kragujevca ne može da se nada popustu iako je prethodnih dana bilo optužbi da će meč na "Čika Dači" biti namešten u korist superligaša iz "srca" Šumadije.

Novi Pazar nema ništa lakši posao od Radničkog jer dočekuje ekipu Rada u okviru 29. kola JSL. Između dva kluba vlada veliko rivalstvo koje je preneto sa tribina na teren. Međusobni susreti Novog Pazara i Rada često su obilovali incidentima pa će i današnji susret u gradu na Jošanici svakako biti pun tenzija.

BSK iz Borče ima dva boda više od Radničkog i Novog Pazara pa danas može da overi opstanak u ligi ukoliko savlada Jagodinu. To je doduše mnogo lakše reći no učiniti, posebno ako se uzme u obzir da na "Vizelj Park" stiže osvajač nacionalnog Kupa i jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi.

Sve u svemu, sva tri "davljenika" imaju jako težak posao, a ko će uspeti da se izbori za bodove spasa videće se od 17 časova kada počinju spomenuti mečevi.

Tabela:
13. BSK Borča 28 8 5 15 24:54 -30 29
14. Radnički 1923 28 6 9 13 22:34 -12 27
15. Novi Pazar 28 6 9 13 25:38 -13 27
16. Smederevo 28 3 6 19 17:47 -30 15


Komentari

  • blog comments powered by Disqus

 

Informacije o komentarima

Poštovani čitaoci, sportske.net neće obljavljivati komentare koji vređaju nečiju ličnost, predstavljaju poziv na nasilje, versku, rasnu i svaku drugu netrpeljivost.
Takođe, neće se objavljivati informacije koje pozivaju na vršenje krivičnih dela, ali i optužbe da je neko drugi izvršio krivično delo.
Neće biti pušteni komentari sa psovkama, pogrdnim obraćanjem drugim čitaocima.
Ne objavljujemo ni kritike na račun drugih medija, izuzev sportske.net.
Ako neki komentar takvog tipa bude "prošao", molimo vas da nas obavestite kako bi isti bio uklonjen.
Za komentare koje su ostavljeni na Facebook-u, Sportske.net ne snosi odgovornost niti ih moze obrisati jer su vlasnistvo autora istih. Autori komentara snose zakonsku odgovornost za sadrzaj svojih komentara. Sportske.net jedino moze autora komentara koji krse pravila banovati tako da ih na Sportske.net ne mogu videti posetioci koji nisu Facebook prijatelji sa autorom.
Sadržaj vaših komentara ne označava stav urednika i novinara portala sportske.net, već isključivo autora komentara.
Pozdrav i vodite računa, jer nam je do vašeg mišljenja veoma stalo.